+1
Niegasnące oświetlenie środka po zamknięciu drzwi
Zwiń
X
-
Niegasnące oświetlenie środka po zamknięciu drzwi
Mam takie pytanko czy może ktoś już się nie spotkał z takim wybrykiem jak nie gaśnięcie lampki na podsufitce po zamknięciu dzwi. Jak są trzy opcjje: czasowe, brak i stałe to tylko działa czasowe i sie nie wyłącza, pozostałe dwie opcjie to brak świecenia sie lampki. Mikrostyk wykluczam bo jak otworze którekolwiek drzwi świeci się lampka na konsoli. Czy ktoś może wie co się dzieje??
-
-
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem , ale ...
jak masz ustawione czasowe oświetlenie, otwarte drzwi, pracuje silnik, to po zamknięciu drzwi światło gaśnie od razu. Jednak jak silnik nie pracuje i drzwi zamykasz to oświetlenie gaśnie po kilkunastu sekundach, nie wiem dokładnie po ilu, ale na pewno nie od razu. Jak zamkniesz drzwi i pikniesz pilotem to gaśnie od razu . Takie scenariusze zauważyłem u siebie. Jeśli u Ciebie jest jeszcze inaczej, to obstawiałbym jednak ten mikrostyk - on przekazuje, co się dzieje z drzwiami. Poza tym piszesz, że z trzech trybów działania oświetlenia działa tylko czasowe (chociaż nie zgodnie z oczekiwaniami), a przy stałym nie ma oświetlenia to może coś nie tak z tym przełącznikiem w podsufitce?Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kryzys554Czytaj uważnie te sprawy to dzieci wiedzą, u mnie cos nie chodzi jak potrezba i świeci się cały czas bez względu na te punkty które napisałeś
Jak są trzy opcjje: czasowe, brak i stałe to tylko działa czasowe i sie nie wyłącza, pozostałe dwie opcjie to brak świecenia sie lampkiPozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Sprawdziłem tą lampke, wyciągnołem z podsufitki i czysto (przetarłem jeszcze styki) i nic nadal to samo ma ktoś jeszcze jakieś pomysły wiązka byłarobiona i jest wszystko ok z nią!? :|
[ Dodano: Sob 15 Paź, 11 20:08 ]
I jak wie ktoś co się może dziać z tą lampką??
[ Dodano: Pon 17 Paź, 11 22:19 ]
I ponownie pisze bo bawiłem się i dzisiaj wyskoczyło jak Filip z konopii i zadziałało tylko na opcji stałego świecenia ( przełącznik na max w prawo) co może byc uszkodzone??
Komentarz
-
Komentarz